Tasharuk [tashàruk], significa compartir o compartint en àrab i aquest web pretén ser un espai de trobada, sensibilització i divulgació sobre gènere, cultura i resistències a Palestina. Dilluns 25 d'octubre presentem el web amb una conversa virtual amb la directora Palestina Mahassen Nasser El Din.

Tasharuk posa a disposició de les persones interessades en temes de gènere i Palestina una àmplia gamma de recursos, incloent pel·lícules i documentals; contactes amb cineastes, activistes i organitzacions de dones palestines; relats orals i escrits en primera persona de dones palestines que estan superant situacions de violència masclista; així com publicacions i guies didàctiques per tal de divulgar i sensibilitzar sobre Palestina des d’una perspectiva de gènere.

Tasharuk desitja exposar la interacció entre l’ocupació israeliana i el sistema patriarcal dominant a Palestina i com aquesta afecta de manera especial a les dones i nenes palestines, que veuen negat el seu dret a una vida lliure de violències particularment per la seva condició de gènere. El web aborda la implementació de l’agenda sobre gènere, pau i seguretat a Palestina, i visibilitza les experiències i produccions artístiques de dones palestines.

Dilluns 25 d'octubre de 2021 a les 19h es presenta el web Tasharuk en un acte virutal - a través de Zoom - que consistirà en una presentació dels objectius i una conversa amb Mhassen Nasser El Din, cineasta palestina. L'activitat comptarà amb la presència d'Helia Dones, Sodepau, l'Escola de Cultura de la Pau. Cal inscripció prèvia a través d'aquest formulari: Presentació Tasharuk

Forma part del projecte “Millora de la capacitat de resiliència de les comunitats de la governació de Nablus mitjançant l’apoderament de les dones i la transversalització de gènere” que s’implementa a Nablus (Cisjordània, Palestina) i Catalunya entre gener de 2021 i juny de 2022. El projecte està finançat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) a través de la seva convocatòria ordinària de l’any 2020 i és fruit del treball col·lectiu d’Associació Hèlia, Sodepau, Women’s Studies Centre (WSC), Family Defense Society (FDS), i Escola de Cultura de Pau – Universitat Autònoma de Barcelona.

Sodepau

Travessera de Gràcia, 278, baixos
08025 Barcelona

sodepau@sodepau.org
mostra@mostracinearab.cat

© 2006-2017 Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya