Dorothée-Myriam Kellou Algèria
Durant la guerra d'independència algeriana, més de dos milions de persones van ser desplaçades per l'exèrcit francès i reagrupades en camps. De tornada a Mansourah, el seu poble natal, Malek recull amb Dorothée-Myriam, la seva filla, una memòria que la majoria dels joves ignoren.
Fotograma d'Amussu
Nadir Bouhmouch Marroc
El 2011, per salvar el seu oasi, els habitants d’Imider van tancar una canonada d’aigua destinada a la mina de plata més gran d’Àfrica. Vuit anys després, canten tot recollint els fruits del seu activisme.
Fotograma de Recollection
Palestina
Diumenge 15 de Nov de 2020 a les 19:00 h
El director palestí, autor de dues pel·lícules que es projecten a la XIV de la Mostra (Recollection & Un estiu diferent) conversarà amb el filòsof, traductor i editor Xavier Bassas. 
Fotograma d'Ibrahim, un destí per definir
Lina Al Abed LíbanPalestina
En aparença Ibrahim Al Abed era un pare de família palestí ordinari amb una feina ordinària resident a Damasc. Però Ibrahim també era Rashid, membre secret del grup Abu Nidal, també conegut com el Consell Revolucionari, una facció militant palestina.
Fotograma d'Amussu
Marroc
Dijous 12 de Nov de 2020 a les 19:00 h
La inauguració de la XIV Mostra, que se celebrarà en format online, tindrà com a convidat Nadir Bouhmouch, director del documental Amussu (Marroc, 2019). 
Fotograma d'Amussu
Marroc
Dissabte 14 de Nov de 2020 a les 19:00 h
Conversa al voltant de la pel·lícula Amussu. Amb Aziz Baha, Edurne Bagué i Josep Maria Royo. Modera Josep Mª Navarro.
Fotograma de Recollection
Kamal Aljafari Palestina
Les pel·lícules israelianes i americanes rodades a la ciutat de Jaffa entre els anys 60 i 90 serveixen de base per a la història d’un somni. Tots els personatges son extrets de les seqüències originals, deixant la ciutat com un marc buit.
Fotograma de Dima Punk
Dominique Caubet Marroc
“Punk un dia, sempre punk?” Aquesta és la història de Stof, gravada durant vuit anys als barris obrers de Casablanca. La història d'un noi que paga un preu molt alt per la seva independència.
Fotograma d'Un estiu inusual
Kamal Aljafari Palestina
El pare del cineasta decideix instal·lar una càmera de vigilància davant de casa seva. La quotidianitat de la vida familiar, els veïns que van a treballar o els nens que marxen a l’escola, aquesta pel·lícula experimental captura moments fugaços de poesia.

Sodepau

T. +34 93 3010171
sodepau sodepau.org

© 2006-2017 Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya